Onnodig verlies in Gouda

De wedstrijd van het eerste tegen de reserves van Damlust Gouda ging een beetje onnodig verloren. De loting was niet eens zzo ongunstig, maar toch stond het eerste al snel met 4-0 achter. Marlon Mangroe liet zich opsluiten aan zijn korte-vleugel en gaf vervolgens pardoes een schijf. En Herman Vroom liet die opsluiting al op de twaalfde zet toe, spartelde nog hevig tegen, maar het verlies onontkoombaar. De pijn werd nog enigszins veracht doordat Nico Leemberg zijn tegenstander verraste met een 5-om-5 combinatie die resulteerde in dubbele oppositie.

De achterstand gaf op dat moment nog geen reden voor paniek, want Radjes Balkaran, Hans den Engelsman en Gerard de Groot hadden gunstige standen. Er was dus nog hoop op gelijkspel of een kleine overwinning. Helaas wist Gerard de winst niet te vinden. Achter bleek de meest logische zet (31-26) toch de grootste kansen te geven. Hans van Woerkom speelde een degelijke partij tegen Peter van Eck probleemloos naar remise. De beslissing viel toen Arwien Bhagwandas onverwacht ten onder ging. Hij nam bewust een remise-combinatie niet, omdat hij winstkansen zag. Dat bleek echter onterecht en het eindspel was niet meer te redden. Zodoende was het verschi weer vier bordpunten. Na een remise van Frans van de Velde bleek ook het voordeel van Radjes Balkaran en Hans den Engelsman onvoldoende. Het 3-om-1 eindspel van Radjes en zelfs het 4-om-2 eindspel van Hans bleken beide niets op te leveren.

Als laatste kreeg Nizaam Muradin nog onverwacht een mogelijkheid zijn eindspel te winnen. Hij overzag de mogelijkheid maar voor het teamresultaat maakte dat niet zoveel meer uit. Een vrij zure 12-8 nederlaag was daarmee het resultaat.

Scroll naar boven