Eerste opnieuw ten onder

Het eerste team is opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. In de thuiswedstrijd tegen Haarlem werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Een gevoelig verlies tegen één van de degradatiekandidaten.

Haarlem verscheen zonder topper Stefan Stolwijk achter de borden en de opstelling gaf geen reden tot pessimisme. Al helemaal niet toen Nizaam Muradin tegen Ron Tielrooij al snel een schijf verloor en de partij won. Op dat moment liep ook de partij van Patrick Stork remise, zijn tegenstander had er geen zin in en de schijven verdwenen snel in het doosje.

De voorsprong veranderde echter snel in een achterstand. Marlon Mangroe kwam al na tien zetten voor moeilijke keuzes te staan in de klassieke opening en weer tien zetten daarna bracht een damzet de beslissing. Radjes Balkaran speelde aan bord 7 tegen de Haarlemse kopman Mark Deurloo. In een aanvallende stand miste hij de beste voortzetting en verloor een schijf. Nadat hij een kans verzuimde de schijf terug te winnen was het snel afgelopen.

De resterende partijen eindigden tot groot verdriet allen in remise. Bé Eggens, Hans den Engelsman en Gerard de Groot konden het verschil in rating niet verzilveren tegen hun nauwkeurig spelende tegenstanders. Gerard ging daarbij in zijn winstpogingen bijna over het randje. Frans van Eenennaam had in het eindspel misschien nog wat kansen kunnen creëren, maar objectief was het ook remise. En ook bij Arwien Bhagwandas en Frans van de Velde werd het evenwicht niet verbroken.

Scroll naar boven