Haagse scholen succesvol in Zuid-Holland

Afgelopen zaterdag werd in Gouda het schooldamkampioenschap van Zuid-Holland gespeeld. Vier teams van Haagse scholen waren daar aanwezig. Zij hadden zich geplaatst via het Haags kampioenschap dat begin februari in OC Morgenstond gespeeld werd.

Bij de welpen (leerlingen t/m groep 6) speelde er alleen een viertal van De Ark. Zij deden het erg goed en eindigden zeven speelrondes en een spannende tweestrijd op de tweede plaats. Dat was slechts één punt achter de Prins-Willem Alexanderschool uit Waarder. Het team van De Ark gaat op 20 april naar de halve finale om het kampioenschap van Nederland.

Er waren maar liefst drie Haagse teams bij de pupillen. De Haags kampioen Gerth van Wijkschool, die getraind worden door Jaap van Hal en Pertap Malahé. Ook de Eben Haëzerschool en opnieuw De Ark hadden zich geplaatst. Het werd een gelijkopgaand toernooi waarin uiteindelijk drie teams met 10 uit 7 bovenaan eindigden. Daarbij waren de Gerth van Wijkschool en de Eben Haëzerschool! De weerstandspunten gaven uiteindelijk de doorslag, waardoor de Gerth van Wijkschool kampioen werd en de Eben Haëzerschool derde.

Hele mooie successen voor de Haagse scholen en we wensen hen veel succes in de halve finale!

Scroll naar boven