Jan Kok lid van verdienste KNDB

Onze voorzitter Jan Kok is benoemd tot lid van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Dambond. Voorzitter Frans de Jonge overhandigde de de 73-jarige Hagenaar het bijhorende speldje tijdens een vergadering van de Stichting The Hague Open. Kok is daarvan al sinds de eeuwwisseling als penningmeester/toernooidirecteur de drijvende kracht.

Tevens is hij al decennia lang bestuurslid van Damclub Den Haag – nu: Damclub Hofstad – waarvan meer dan twintig jaar als voorzitter –  en de motor van het Haags Damcomité. De grote stimulator van het Haagse damleven speelde voor het wereldkampioenschap van 1994 een centrale rol in het organisatiecomité waaruit twee jaar later de Stichting The Hague Open is voortgekomen. Deze zeer actieve stichting heeft tot dusverre onder meer de organisatie van vijftien grote internationale zomertoernooien en het jeugdwereldkampioenschap 2010 in Naaldwijk op zijn naam staan.

Ook is dit jaar op initiatief van Kok het Nederlands kampioenschap veteranen nieuw leven ingeblazen en kon Martijn van IJzendoorn een geslaagde poging doen het wereldrecord kloksimultaan op zijn naam te schrijven.  Jan Kok, die voor zijn vele verdiensten ook al koninklijk is onderscheiden, wordt door de dambond geprezen ‘voor zijn gedrevenheid, nauwgezetheid, integriteit en zorg voor het algemeen dambelang, ook als dat het locale (club)belang overstijgt. Zijn recente toetreding tot de Commissie Jeugdzaken is daar en voorbeeld van’.

Scroll naar boven