Eerste overwinning Hofstad 2, Jan Kok matchwinnaar

Nadat Hofstad 2 tweemaal dicht bij een punt was lukte het eindelijk in de vijfde ronde de volle winst te scoren. Alleen Jan Kok wist te winnen en de overige spelers wisten knap remise te houden tegen het sterker geachte 020.

Harry Zandvliet had zich voorbereid op een paar openingen van Wiebo Drost maar hij moest op bord 1 onverwacht tegen Gerrit Tigchelaar spelen. Die opende met 34-29 en ook op die opening had Harry wat voorbereid. Een gelijkwaardige partij waarbij Harry in de aanval was en Gerrit goed verdedigde. In het late middenspel maakte Harry een fatale fout, 14-19, hetgeen analytisch verloren was na 49-43 en Harry vreesde die zet, maar gelukkig voor Harry koos Gerrit Tigchelaar voor een ander plan met remise.

Jan met wit speelde tegen de sterkste tegenstander, Wiebo Drost, die de Tsjecholjev opening speelde, maar Jan week snel af van de geëffende paden.  Het werd een klassieke partij met klaverblad formatie van Jan die daarmee de lange vleugel van Wiebo opsloot. Na een forcing van Jan moest zwart een schijf offeren, Jan gaf de winst niet meer uit handen.

Bonne Douma met zwart hield het ook remise tegen Frank Zwerver. Radjen Kalloe met zwart koos voor een centrum flankaanval tegen de op papier sterkere tegenstander Hans van den Heuvel. Die koos voor een omsingelingstactiek en schakelde later over op een stormloop op schijf 24, die Radjen op tijd met de horizontale verdediging kon neutraliseren maar waarop Hans wel wat op had voorbereid en uiteindelijk kon combineren met een schijf voorsprong met compensatie voor wit, maar Radjen ontsnapte met remise.

Dion van Bommel met zwart wist tot het einde toe de partij in evenwicht te houden, met remise. Marlon Mangroe wist met klassiek Herman Hebbink met zwart op remise te houden en kwam, na ook gewonnen te hebben staan, nog in de problemen maar kwam tot slot toch nog tot remise.

Ook klassiek bij Bas Baksoellah (met zwart) tegen Thijmen Stobbe, waarbij de lange vleugel van Bas snel opgesloten was. In een gewonnen stand greep Thijmen mis waarna Bas gelukkig wegkwam met remise. De prijs voor het mooiste eindspel op het bord gaat naar Jack Mondt, die een heuse LeClercq eindspel op het bord kreeg met wit, maar gemist, en geen schande want alleen te zien indien je het eindspel kent. De winst is aangegeven op toernooibase.

Scroll naar boven