Hans van Woerkom beste Haagse veteraan

Afgelopen week werd het NK Veteranen gespeeld in Voorburg. Het toernooi werd georganiseerd door Stichting The Hague Open, dat nu al ruim twintig jaar zeer regelmatig damevenementen organiseert.

Er speelde uiteraard een groot aantal Haagse dammers mee, nu zo’n leuk toernooi ‘om de hoek’ gehouden werd. Van hen bereikte Hans van Woerkom met een zevende plaatsde hoogste klassering, al was het verschil met Pertap Malahé minimaal, slechts vier weerstandspunten. Pertap ging na de voorlaatste ronde nog aan de leiding met drie mede-koplopers, maar moest in het slotduel tegen de uiteindelijke kampioen Daaf Kasse het onderspit delven. Pertap werd nog wel derde in het 70+ klassement.

Krijn Toet was de derde Hagenaar in de ranglijst. Die plaats had ook zo maar ingenomen kunnen worden door Frans Teijn, die na zes rondes op de vierde plaats te vinden was en opviel met winst op Tholel en een remises tegen Teer en Tjon-A-Ong. Maar door nederlagen in de laatste twee rondes viel Frans sterk terug.

Andere prijzen waren er voor Radjen Kalloe en Nerin Bissewar die derde werden in hun rating-klassement. En Bas Baksoellah kreeg de prijs voor de mooiste (niet-uitgevoerde) combinatie.

Op de slotdag werd Hedwig Callender nog toegezongen, ter gelegenheid van zijn 76ste verjaardag. Het was een zeer geslaagd toernooi dat in principe volgend
jaar wegens succes wordt geprolongeerd. Zoals een deelnemer het samenvatte: “Het gaat om de gezelligheid maar daarnaast is het ook leuk als je af en toe een puntje haalt”.

Scroll naar boven