Gerard de Groot Haags Kampioen

Pertap Malahé en Gerard de Groot moesten beiden nog een partij inhalen in de Hoofdklasse van het Damkampioenschap van Den Haag. Afgelopen vrijdag speelde Gerard in Schiedam tegen Frans Teijn. Gerard stond een punt voor op Pertap en poogde door middel van een overwinning de strijd alvast te beslissen. Frans gaf echter geen krimp en het werd remise.
Dat gaf Pertap donderdag de kans om kampioen te worden. Immers, als hij zijn inhaalpartij tegen Nico Leemberg zou winnen, zou hij op basis van het aantal winstpartijen kampioen zijn. Ogenschijnlijk leek Pertap steeds meer voordeel te krijgen, maar achteraf bleek dat Nico ruim binnen de remisemarges bleef.

Het Haags kampioenschap werd begin maart op het laatste moment geüpgrade naar ZHDB-kampioenschap, omdat Delft de organisatie niet rond kreeg. Daarom werden de prijzen uitgereikt door Rinus Kromhout, voorzitter van de Zuid-Hollandse Dambond. Gerard mocht daarbij de enorme Anko Baksoellah trofee in ontvangst nemen. Edwin Remmerswaal werd kampioen in de Promotieklasse en verkrijgt daarmee het recht volgend jaar in deHoofdklasse uit te komen. Gerard Peroti en Porter Richardson wonnen respectievelijk de Eerste en Tweede Klasse.

Scroll naar boven